Son zamanlarda sıkça karşımıza çıkan “glütensiz beslenme” çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih edenler tarafından uygulanıyor.
Günümüzde en çok rağbet gören beslenme türlerinden biri olan glütensiz beslenme genel hatlarıyla buğday, arpa, çavdar veya yulaf unlarından hazırlanan ekmek, bisküvi, kek ve pasta gibi besinler ile glütenin inceltici, tekstür geliştirici, su veya yağ tutucu olarak görev yaptığı sosis, salam, hazır çorbalar gibi gıdalardan uzak durmayı kapsamaktadır.
Mide ve bağırsak kanalı yoluyla sindirimi kolay bir protein çeşidi olan glüten bazı bireylerin bağırsak sisteminde hassasiyet yaratabilir ve sindirilemeyebilir. Bu da şişkinlik, hazımsızlık, baş ağrısı ve gaz şikâyeti gibi sağlık problemlerine yol açabilmektedir.
Thermomix® bu gibi özel beslenme ihtiyaçlarınız için de mutfaktaki en büyük yardımcınız olmaya devam ediyor!
İşte bu nedenle, biz de glütensiz beslenmesi gereken ve glütensiz beslenmeyi tercih eden Thermomix® kullanıcıları için kahvaltıdan akşam yemeğine, atıştırmalıktan tatlıya, günün her öğünü için kolaylıkla hazırlayabilecekleri tarifler derledik.
Thermomix® şefleri tarafından özenle hazırlanan birbirinden lezzetli glütensiz tarifleri bu kitapçıkta bulabileceksiniz.